февруари 28

ЦЕНИ НА ЗЕЛЕНЧУК ОД ПАЗАРИТЕ НА ГОЛЕМО- (КАЈ НАС И ВО РЕГИОНОТ) ЗА МЕСЕЦ ЈАНУАРИ 2022

 

Цени на пазарите на големо во регионот *изразени во денари за килограм
Зеленчук           Просечна најзастапена цена-јануари 2022- РСМакедонија Просечна цена-јануари 2022-Србија Просечна цена-јануари 2022-Хрватска Просечна цена-јануари 2022-Бугарија
БЕЛА ПИПЕРКА 100 105 108.86 126
ДОМАТ 65 89 96.4 76
ГРАВ 110 120.5 155 /
ЗЕЛЕНА САЛАТА 17 18.3 98 -кг /
КАРФИОЛ 25 94.2 66 /
КРАСТАВИЦА 90 115.2 120 125
КРОМИД  25 24 33 45
ЛУК  180 210 208 /
ЗЕЛКА 20 31.5 35 32
КОМПИР 28 28.8 30 26
МОРКОВ 26 27 45 28.5
ПРАЗ (парче) 10 47-кг / /
ОРИЗ 65 / / /

Земјоделски Пазарен Информативен Систем | Сите права се задржани | Copyright © 2018 UNET